Van hozzáférésed? | lépj be
2023. szeptember 28. | Ma Vencel napja van.
webáruházban cikkekben
Szóközzel elválasztva több szóra is kereshet. Egy kulcsszó hossza minimum három karakter lehet.

A Pirtó-Vill Kft 1990. december 01-én alakult a helyi Május 1. Mg. Szakszövetkezet Autóvill ipari melléküzemágának utódaként. Ez az üzemág 1973-ban kezdte meg működését, önindítók és generátorok cseredarabos javításával foglalkozott. Dolgozói létszáma megközelítette az 50 főt.  Megrendelői elsősorban mezőgazdasági szövetkezetek, gazdaságok, nagyvállalatok voltak. Lerakatai működtek az ország több pontján. 1982-88 között az AVF ( Autóvillamossági Felszerelések Gyára ) márkaszervize és bedolgozó partnere voltunk.

A rendszerváltás évében egyértelművé vált, hogy a szövetkezet működésképtelen, megindult a privatizálás előkészítése. A szövetkezet felszámolásának megindításáig, 1993-ig, bérlői voltunk az üzem épületének, berendezéseinek, az alkatrészek egy részét megvásároltuk, másik része apportként került be a társaságba, ahol a szövetkezet többségi tulajdona mellett 28 alkalmazott volt még üzletrész tulajdonos.

1994-ben megfelelő alapokat teremtve birtokba vehettük az új üzemépületet.

Az évek során az autóbuszok és haszongépjárművek önindítóinak, generátorainak szakműhelyévé váltunk. Több mint 15 éve folyamatos beszállítói vagyunk a Volánbusz Zrt-nek valamint a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt-nek.

Hol vagyok? | Rólunk